Пред журналисти Цацаров обясни, че въпросният човек до момента не е бил известен, затова и внасянето на обвинителен акт се отлага, но не за неопределено време, съобщиха БТА и "Фокус".

"Напротив, това означава, че ще ни е необходимо още малко време. Ще разполагаме с далеч повече доказателства. Досега бяха установени две лица, вече са три”, заяви главният прокурор.

Цацаров обаче отказа да поясни дали става дума за чужденец.

Той допълни, че е изпратена нова съдебна поръчка и отбеляза, че все още няма отговор на запитването, изпратено от българските власти за първите двама, заподозрени в участие в атентата.

Вижте снимки от атентата >>

В края на юли м.г. МВР разпространи снимките на двама мъже, за които се предполага, че са свързани с атентата на бургаското летище и помоли обществеността за съдействие. Двамата мъже са идентифицирани като Мелиад Фара (Meliad FARAH, известен също като Hussein HUSSEIN), роден на 5 ноември 1980 г., австралийски гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан (Hassan El HAJJ HASSAN), роден на 22 март 1988 г., канадски гражданин.

Атентатът на летището в Бургас бе извършен на 18 юли 2012 г. и отне живота на петима израелски туристи и българския шофьор на автобуса.